This page is automatically translated from Romanian into English.

BT Capital Partners a fost consultantul Victoriabank, intermediarul financiar al primelor emisiuni de obligatiuni municipale din Republica Moldova

Emisiunile de obligatiuni municipale au fost lansate de primariile a doua localitati din Republica Moldova, Singera si Ceadir-Lunga. Debutul acestora pe piata de capital este un succes, fiind subscrise in mai putin de o saptamana. Banii stransi vor avea ca destinatie dezvoltarea infrastructurii celor doua orase. BT Capital Partners si Victoriabank fac parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a oferit consultanta echipei Victoriabank, intermediar financiar al primelor emisiuni de obligatiuni municipale din Republica Moldova. BTCP a asigurat astfel cu succes transferul de know-how spre Victoriabank, fiind un prim pas pentru contributia la dezvoltarea pietei de capital din tara vecina, dar si a doua orase din Moldova, Singera si Ceadir-Lunga.

Debutul emisiunilor de obligatiuni municipale pe piata de capital din Republica Moldova este un succes, fiind subscrise integral in mai putin de o saptamana de la lansarea Ofertei Publice. Acestea au fost lansate in 5 august a.c. de primariile a doua localitati din Republica Moldova, Singera si Ceadir-Lunga. S-au primit in total 37 de cereri de subscriere, iar sumele atrase, 7,5milioane de lei moldovenesti acopera suma prevazuta in prospectele de emisiune. Banii stransi vor avea ca destinatie dezvoltarea infrastructurii celor doua orase, cu impact pozitiv direct pentru aproape 30.000 de locuitori.

Declaratie BT Capital Partners:

“Ne bucuram sa fim alaturi de colegii nostri de la Victoriabank in aceasta premiera pe piata de capital din Republica Moldova, inchiderea cu succes a primelor doua emisiuni de obligatiuni municipale. Suntem increzatori ca si alte companii si institutii vor lua in considerare finantarea alternativa prin intermediul pietei de capital din Republica Moldova si astfel sa contribuim impreuna la dezvoltarea acestei piete, replicand la Victoriabank succesul de care BT Capital Partners se bucura in Romania”, Daniela Secara, Director General, BT Capital Partners.

BT Capital Partners este unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucuresti. Pentru BTCP, 2021 a fost pana acum un an foarte rodnic, sustinand 5 companii in drumul lor spre piata de capital: listare, intermediere plasamente private de actiuni si obligatiuni sau majorare de capital, respectiv asistare in vanzarea unor pachete de actiuni.

BTCP este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta internationala de specialisti in fuziuni si achizitii si cel mai mare broker de retail din piata de capital din Romania. BT Capital Partners ofera servicii de asistenta pentru atragerea de investitori prin piata de capital, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.

Resurse:

Victoriabank: Debut de succes pe piata de capital din Moldova: Ofertele Publice de obligatiuni, lansate de primariile Singera si Ceadir-Lunga, inchise anticipat

Articole relationate

01 IANUARIE 2022

BT Capital Partners a coordonat cu succes tranzactia de vanzare a celui mai mare producator de solutii de placare cu piatra decorativa din Europa

MAI MULT
01 IANUARIE 2022

ALRV – Diminuare capital social-Certificat Inregistrare Instrumente Financiare

MAI MULT