Ați indicat că vă aflați într-o jurisdicție restricționată sau că nu sunteți eligibil în alt mod pentru a vizualiza următoarele materiale.
Prin urmare, regretăm că nu vă putem oferi acces la aceste materiale.
This page is automatically translated from Romanian into English.
Prin BTCP, compania de brokeraj a Băncii Transilvania, poți efectua investiții bursiere în acțiuni din marile economii ale lumii. Tranzacționarea de acțiuni pe piețele internaționale este disponibilă prin platforma BT-Trade și prin intermediul brokerilor noștri. Poți tranzacționa pe următoarele piețe:
De-a lungul existenței sale, activitatea bursei a fost afectată de evenimentele social-politice ale vremii, fiind închisă pe perioada Primului Razboi Mondial. După redeschidere, Bursa de Valori București a traversat o perioadă de 7 ani de creșteri semnificative, după care a urmat o perioadă de 7 ani de scădere accelerată.
Activitatea bursei se întrerupe în anul 1948, odată cu instaurarea regimului comunist în România și cu începerea naționalizării economiei. La acel moment, la cota bursei erau înscrise acțiuni emise de 93 de societăți și 77 de titluri cu venit fix (tip obligațiuni).
După aproape 50 de ani, Bursa de Valori București a fost reînființată în anul 1995, prima ședință de tranzacționare fiind în 20 noiembrie 1995.
Ulterior, Bursa de Valori București a înregistrat o dezvoltare continuă. În 2010, Bursa de Valori București s-a listat pe propria piață reglementată. În același an, BVB a lansat sistemul alternativ de tranzacționare pentru IMM-urile și start-up-urile aflate în căutare de finanțare.
Unele dintre cele mai importante companii din România sunt tranzacționate la BVB: OMV Petrom S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Electrica și Transgaz.
Bursa de Valori București construiește în prezent o piață competitivă în Europa Centrală și de Est. BVB oferă oportunități de finanțare pentru companiile care vor să atragă investiții din piață de capital din România.
BVB a înregistrat o creștere a fluxurilor de capital, din partea investitorilor instituționali și de retail, atât din România, cât și internaționali.
Piața de capital din România s-a poziționat pe o traiectorie ambițioasă spre dezvoltare, iar perspectivele de creștere sunt optimiste, având în vedere intenția declarată de a dobândi statutul de “piață emergentă” în clasificarea Morgan Stanley Capital International.
Ați indicat că vă aflați într-o jurisdicție restricționată sau că nu sunteți eligibil în alt mod pentru a vizualiza următoarele materiale.
Prin urmare, regretăm că nu vă putem oferi acces la aceste materiale.