Newsroom

Ministerul Finantelor listeaza la BVB o noua emisiune de titluri de stat FIDELIS, cu implicarea BT Capital Partners

BT Capital Partners, compania de Investment Banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a intermediat listarea celei de a treia emisiuni din 2021 de titluri de stat pentru populatie FIDELIS.

A treia emisiune de titluri de stat pentru populatie FIDELIS, lansata in 2021, s-a listat la Bursa de Valori Bucuresti, in 7 octombrie a.c. si pot fi cumparate sau vandute in orice moment prin intermediarii autorizati.

In perioada 13 septembrie – 1 octombrie a.c., persoanele fizice au investit peste 940 milioane lei in titluri de stat destinate exclusiv populatiei lansate de Ministerul Finantelor in cadrul Programului FIDELIS, cu maturitati de 1 si 3 ani pentru titlurile denominate in lei si cu maturitate de 5 ani pentru cele denominate in euro. Ministerul Finantelor a atras 650,5 milioane lei si 59 milioane euro, insemnand 943 milioane lei – 190,5 milioane euro, prin a cincea oferta primara de vanzare de titluri de stat pentru populatie, derulata in ultimele 15 luni prin Bursa de Valori Bucuresti.

„O noua emisiune incheiata cu succes reprezinta un nou pas inainte spre diversificarea solutiilor de investire si economisire a populatiei. Ne pastram optimismul fata de programele viitoare si increderea ca recurenta de emisiuni trimestriale de acest fel este benefica pentru investitori si pentru piata de capital in general”, a declarat Daniela Secara, Directorul General al BT Capital Partners.

Oferta primara de vanzare a titlurilor de stat FIDELIS a fost intermediata de sindicatul format din BT Capital Partners (Lead Manager si Intermediar) si Banca Transilvania (Grup de Distributie) si Banca Comerciala Romana si BRD – Groupe Societe Generale (Intermediari).

Mai multe detalii: Bursa de Valori Bucuresti