Newsroom

Grupul Financiar Banca Transilvania intra pe piata de investment banking printr-o tranzactie cu fondatorii Capital Partners

BT Capital Partners, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania si cel mai mare broker de retail din Romania, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importanta firma romaneasca independenta de consultanta in domeniul M&A si Corporate Finance. Tranzactia consta in preluarea brandului si echipei Capital Partners, iar in noua formula, dupa parcurgerea pasilor legali, BT Capital Partners va deveni BT Capital Partners. Grupul Financiar Banca Transilvania estimeaza ca tranzactia va fi finalizata la finalul lunii martie a.c.

BT Capital Partners va oferi firmelor asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, servicii de brokeraj, consultanta pentru fuziuni si achizitii, finantare si structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piata si consultanta pentru management strategic.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, declara: „Intrarea pe piata de investment banking reprezinta un moment-reper pentru Grupul Financiar Banca Transilvania deoarece ne faciliteaza completarea gamei de produse si servicii oferite clientilor din segmentul large corporate. Prin BT Capital Partners dorim sa oferim servicii financiare de top, specializate si complementare celor bancare, contribuind astfel inclusiv la finantarea economiei. Intentia noastra este de a combina platforma si experienta BT Capital Partners si a Diviziei Corporate a bancii cu aria de expertiza a Capital Partners in zona de investment banking. Aceasta noua achizitie face parte din strategia Grupului Financiar Banca Transilvania de valorificare a oportunitatilor de crestere oferite de piata locala”.

Doru Lionachescu, Partener Principal si Presedinte al Capital Partners, completeaza: „BT Capital Partners se va focaliza pe companiile romanesti cu potential investitional si va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital romanesc”.

Capital Partners este o companie fondata acum 10 ani de Doru Lionachescu si de cativa parteneri. De la infiintare si pana in prezent, aceasta a intermediat tranzactii in valoare de peste 2 miliarde de euro. Compania este membru exclusiv in Romania al M&A International, cea mai importanta alianta la nivel global a specialistilor independenti in domeniul fuziunilor si achizitiilor. BT Capital Partners, in cei 15 ani de activitate, s-a remarcat prin intermedierea unor oferte primare si secundare de actiuni si obligatiuni corporative si municipale. A fost premiata recent de Bursa de Valori Bucuresti pentru contributia adusa la dezvoltarea pietei de capital din Romania.