Newsroom

Cum se realizeaza Top 100 cele mai valoroase companii din Romania

Echipa BT Capital Partners, divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, realizeaza Top ZF 100 cele mai valoroase companii de 11 ani, acesta fiind cel mai longeviv si mai complex produs jurnalistic de business autohton care reflecta dinamica economiei romanesti.

In fiecare an, selectia a peste 250 de companii incepe in septembrie-octombrie, in urma unei analize preliminare a datelor financiare de la Ministerul Finantelor si exploatand baza de date proprie.

Pentru companiile listate este luata in calcul capitalizarea bursiera de la data de 1 noiembrie anului respectiv, iar pentru firmele necotate se folosesc indicatorii financiari din anul anterior. Indicatorii financiari decisivi pentru prima etapa sunt cifra de afaceri si profitul net la final de an calendaristic.

Evaluarea individuala se realizeaza prin metodele specifice sectorului de activitate prin comparatie cu evaluari similare din regiune (metoda multiplilor Enterprise Value/Revenue, EV/EBITDA, Price/Book Value).

Clasamentul preliminar Top 150 de companii este analizat prin prisma unor detalii calitative si de conjuctura, fiind vorba de 3-4 etape interactive realizate in cadrul echipei BTCP, urmand ca varianta finala de Top 100 companii sa fie livrata la inceputul lunii noiembrie.

Iata ce ne spun doua dintre persoanele care fac parte din echipa:

Daniela Secara, Director General Adjunct Investment Banking & Capital Markets: “Ne mandrim cu profesionalismul echipei de analisti care continua experienta de peste 10 ani in realizarea Topului 100 cele mai valoroase companii, in colaborare cu Ziarul Financiar. Aceasta traditie se constituie intr-un avantaj competitiv si o promisiune pentru furnizarea de servicii de excelenta pe piata de fuziuni si achizitii companii din Romania.”

Codrina Palade, Analist Financiar: “Oportunitatea de a face parte din echipa care realizeaza in fiecare an Topul 100 este pentru mine o provocare si o responsabilitate profesionala, stiind ca, la finalul efortului nostru, rezultatul este o imagine de ansamblu asupra celor mai valoroase companii din Romania.”