Newsroom

BT Capital Partners si International Investment Bank extind oportunitatile de colaborare pentru sustinerea pietei de capital din Romania

BT Capital Partners (BTCP), compania de consultanta si brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania si International Investment Bank (IIB) au demarat un Parteneriat de Cooperare Strategica pentru extinderea colaborarii dintre cele doua institutii si continuarea cooperarii in domeniul pietelor de capital. Acordul a fost semnat de Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie BTCP si de Denis Ivanov, Vicepresedintele Consiliului de Administratie IIB.

BT Capital Partners si International Investment Bank si-au propus dezvoltarea parteneriatului in urmatoarele directii: credite sindicalizate si interbancare, operatiuni de trezorerie, consultanta si garantii bancare inclusiv pentru operatiuni de export-import, lansarea unor linii de credit pentru IMM-uri, respectiv schimb de experienta si expertiza financiara asa incat cat mai multe organizatii sa implementeze cele mai noi tehnologii.

“Acest acord continua excelenta colaborare cu International Investment Bank pentru atragerea de finantare prin Bursa de Valori Bucuresti. Suntem increzatori ca parteneriatul va fi un impuls puternic pentru cresterea gradului de intermediere financiara din Romania” –  declara Paul Prodan, Presedinte, Consiliul de Administratie, BT Capital Partners.

“Acordul institutionalizeaza cooperarea noastra de succes, pe termen lung, cu BT Capital Partners, care asista banca noastra pentru finantarea, la costuri avantajoase, prin Bursa de Valori Bucuresti. Sunt convins ca parteneriatul acesta va contribui la cresterea pietei de capital si a economiei din Romania”  –  afirma Denis Ivanov, Vicepresedinte, Consiliul de Administratie, International Investment Bank.

Beneficiind de asistenta BT Capital Partners in 2015 si 2016, International Investment Bank a plasat cu succes doua oferte de obligatiuni pe piata din Romania, in valoare totala de 411 milioane lei (≈ 90 milioane euro). Acestea au fost printre cele mai mari plasamente realizate in Romania de institutiile financiare internationale, premiate de Asociatia Brokerilor pentru cotributia adusa la dezvoltarea pietei de obligatiuni corporative in ultimii doi ani. In anul 2013, IIB a acordat companiei BT Leasing, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, o linie de credit de 10 milioane euro pentru sutinerea IMM-urilor din Romania.