Newsroom

BT Capital Partners, lider de consortiu, alaturi de BRD- Groupe Societe Generale si ING Bank, a intermediat a patra emisiune de obligatiuni pentru International Investment Bank

BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, in calitate de Lead Manager, alaturi de Managerii BRD – Groupe Societe Generale si ING Bank, a intermediat a patra emisiune de obligatiuni corporative listate la Bursa de Valori Bucuresti pentru International Investment Bank (IIB), decontate in lei si in euro, in valoare totala de circa 145 milioane euro.

 

Emisiunea s-a bucurat de succes, fiind subscrisa de investitori institutionali din Romania si din strainatate, precum si de catre investitori High Net Worth din Romania.

 

Valoarea emisiunilor IIB a crescut constant de la un an la altul, de la 111 milioane lei (2015), la 300 milioane lei (2016), 125 milioane euro (60 milioane euro + 300 milioane lei in 2017), ajungand la circa 145 milioane euro (300 milioane lei + 80 milioane euro) in acest an. Fondurile obtinute de catre IIB vor avea ca destinatie finantarea portofoliului de credite existent si a noilor imprumuturi acordate statelor membre Uniunii Europene, respectiv refinantarea datoriilor.

 

  • “Suntem onorati de increderea pe care International Investment Bank o are in BT Capital Partners. Ne bucuram ca am reusit sa transformam o initiativa intr-o traditie, inovand prin adaugarea in acest an a optiunii de redeschidere a unei emisiuni de obligatiuni corporative, pentru prima data in Romania.” – declara Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners.
  • “Ne bucuram ca am putut contribui la reusita acestei emisiuni a IIB si ca, in acest fel, sprijinim in mod indirect finantarea proiectelor din economia romaneasca.” – afirma Irina Neacsu, Director Executiv Corporate Finance, BRD Groupe Societe Generale.
  • Aceasta emisiune de succes a IIB marcheaza si revenirea ING pe piata de capital locala.  Astfel, putem sa contribuim activ la dezvoltarea finantarilor non-bancare  pe piata romaneasca, pentru diversificarea surselor de finantare a companiilor si institutiilor financiare. Ne propunem ca si pe viitor sa stimulam interesul emitentilor, dar si al investitorilor in astfel de tranzactii, atat prin efortul echipei noastre locale, cat si prin mobilizarea retelei internationale ING. Felicitam echipa IIB pentru aceasta realizare! ” – declara Mihaelei Bitu, Head of Wholesale Banking ING Bank Romania.
  • Upgrade-urile de rating acordate in acest an de agentiile Standard & Poor’s si Moody’s, in contextul diversificarii creditarii, finantarii si calitatii activelor de trezorerie imbunatatite continuu de catre IIB, s-au concretizat in marje mai restranse pentru ambele transe comparativ cu tranzactia efectuata de IIB anul trecut.”- precizeaza Nikolay Kosov, Presedintele IIB.
  • „IIB a redus cu succes marja pentru tranda in RON cu 10 puncte de baza, iar in cazul trandei in EUR cu 25 de puncte de baza comparativ cu tranzactia efectuata anul trecut, incheind noua tranzactie la ROBOR 3M + 140 de puncte de baza pentru transa in RON si Mid-swaps +140 puncte de baza pentru transa in EUR.”- mentioneaza Presedintele Adjunct al IIB, Jozef Kollar, responsabil pentru finantare.

 

International Investment Bank a emis 8.000 obligatiuni in euro cu o valoare nominala de 10.000 euro la o rata a dobanzii fixa de 1,5026 % pe an, platibila anual incepand cu 15 octombrie 2019 si 30.000 obligatiuni in lei cu o valoare nominala de 10.000 lei la ROBOR la trei luni + 1,4 % pe an, platibila trimestrial incepand cu 15 ianuarie 2019 si rascumpararea principalului la maturitate.