Newsroom

BT Capital Partners a condus consortiul care a intermediat emisiunea de obligatiuni a International Investment Bank

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consortiul care a intermediat emisiunea de obligatiuni a International Investment Bank (IIB), in valoare de 300 milioane lei, obligatiuni care vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Emisiunea, a doua intermediata de BTCP pentru IIB, a fost un succes deplin, fiind semnificativ suprasubscrisa de catre investitori din Romania si din strainatate. Emisiunea de obligatiuni vine dupa o alta, in valoare de 111 milioane lei, listata la Bursa de Valori Bucuresti in 2015. Fondurile obtinute in urma emisiunii de obligatiuni vor avea ca destinatie creditarea de catre International Investment Bank a unor companii si proiecte romanesti.

IIB a emis 30.000 obligatiuni pe 3 ani, cu o valoare nominala de 10.000 lei, o rata fixa a dobanzii de 3,4 % pe an, platibila anual incepand cu 27 septembrie 2017, iar rascumpararea principalului, la maturitate. Dobanda, stabilita in functie de interesul investitorilor, fixeaza un nou nivel de referinta pentru emitentii de pe piata romaneasca, obligatiunile urmand sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti, incepand cu data de 29 septembrie a.c.

Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners, declara: “Succesul celei de-a doua emisiuni de obligatiuni a International Investment Bank confirma implicarea solida a BT Capital Partners in cresterea gradului de intermediere financiara din Romania, parte a angajamentului nostru strategic de diversificare a surselor de finantare a corporatiilor prin accesarea pietei locale de capital”.