Newsroom

BT Capital Partners a asistat QuEST Global Services in achizitia companiei IT Six Global

BT Capital Partners, divizia de investment banking a Bancii Transilvania și membru exclusiv in Romania al Oaklins, a asigurat consultanta exclusiva in tranzactia prin care gigantul software mondial QuEST Global Services a achizitionat compania romaneasca IT Six Global.

Infiintata in 2005 in Craiova de catre Vali Iancu, IT Six ofera servicii de inginerie pentru clienti din domeniile sanatatii și al dispozitivelor medicale, Hi-Tech, transport și logistica și al tranzactiilor de inalta frecventa. IT Six ofera clientilor dezvoltare de software, aplicatii personalizate, solutiile incorporate, dezvoltarea de aplicatii mobile, asigurarea calitatii, testare și consultanta IT.

Vali Iancu, fondator și CEO, IT Six, a declarat: „Suntem incantati de achizitia IT Six de catre QuEST Global Services. Combinarea celor doua companii deschide oportunitati importante pentru clientii și angajatii din Romania. Capabilitatile noastre in diverse domenii și capacitatea dovedita de Quest in procese scalabile vor crea o oferta de servicii de exceptie pentru clientii noștri. Ca organizatie globala, vom putea atrage clienti importanti in Romania, vom crea mai multe locuri de munca in domeniul ingineriei de inalta calitate și vom avea o contributie importanta in economie. Așteptam cu nerabdare sa colaboram cu QuEST Global Services pentru a ne extinde rolul de companie de servicii de inginerie de nivel mondial”.

Gerhard Hauk, Managing Director, QuEST Global Germany, a declarat: “Adaugarea IT Six Global ne va spori capacitatea și capabilitatea de a veni in sprijinul clientilor noștri din diverse domenii. IT Six va contribui, de asemenea, la diversificarea serviciilor si va consolida relatiile cu clientii existenti in Europa.”

Ajit Prabhu, Chairman&CEO, QuEST Global, a declarat: “Pentru a continua sa fim cel mai de incredere furnizor de solutii de inginerie pentru clientii noștri, cautam in mod constant talente remarcabile. IT Six are o experienta importanta in software si in integrarea sistemelor in diferite industrii, iar aceasta achizitie strategica ne va ajuta sa ne consolidam capacitatile de livrare in Europa. Prin integrarea echipelor noastre din intreaga lume, ne vom putea consolida pozitia noastra, aceea de partener preferat in industria IT.”

Alexandra Popa, coordonatoarea departamentului de Investment Banking al BT Capital Partners, a declarat: “Ne-am bucurat sa contribuim la inchiderea cu succes a tranzactiei dintre QuEST Global Services și IT Six Global. Vedem un interes crescut din partea investitorilor strategici globali in domeniul IT in companii de succes din Romania, datorita specialistilor locali in acest domeniu. Continuam sa fim activi in tranzactii transfrontaliere datorita partenerilor nostri din reteaua Oaklins din toata lumea si implicati in tranzactii care privesc domeniul IT in Romania, unul dintre domeniile efervescente din aceasta perioada”.

www.itsix.com             www.quest-global.com