Consultanta pentru Fuziuni si Achizitii

Servicii

BT Capital Partners ofera servicii de fuziuni si achizitii companiilor private aflate in plina crestere si potentialilor investitori. Este un afiliat Oaklins – firma de consultanta M&A cu cea mai buna experienta la nivel global, in zona de mid-market, cu peste 850 de profesionisti peste tot in lume, impartiti in functie de know-how-ul din diferite industrii, in peste 45 de tari. In ultimii 5 ani, Oaklins a incheiat peste 1700 de tranzactii.

Radacini locale, angajament global. Cu radacini ferme in cultura locala si colaborare flexibila la nivel global, ajutam clientii sa descopere oportunitati extraordinare, de multe ori in locuri neasteptate. Cu noi ca partener, orice client este echipat cu agilitatea de a naviga schimbari din piata sau industrie si a se orienta spre noi directii creative si puternice, indeplinind viziunea pe termen lung.

Indiferent daca obiectivul unui client este de a creste cota de piata, de a concentra sau de a diversifica activitatea companiei, de a da o mai buna utilizare resurselor financiare, sau de a exploata sinergiile strategice, mobilizam un ansamblu de activitati dedicate pentru a cauta, structura si inchide cu succes procesul de achizitie.

BT Capital Partners acorda asistenta in procesele de:

  • Vanzare, prin analizarea si evaluarea comprehensiva a companiei. Prin reteaua de distributie, atat locala cat si internationala, BT Capital Partners ajuta in indentificarea potentialilor cumparatori: investitori strategici sau fonduri de private equity.
  • Achizitie, prin identificarea si evaluarea potentialelor companii tinta in functie de obiectivul clientului, si anume: cresterea cotei de piata, diversificarea produselor si serviciilor, utilizarea excesului de numerar pentru investitii strategice si potentiale sinergii.
  • Fuziune, fie prin absorbtie, fie prin contopire prin evaluarea sinergiilor operationale si financiare si cuantificarea impactului pe care acestea il au asupra valorii companiei nou formate.
  • Tranzactii diverse de tipul spin-off, split-off, split-out si carve-out.
  • Leverage Buyout (LBO), procesul de achizitie al unei companii sau divizii de business – “companie tinta” – folosind finantare pentru o parte din suma necesara tranzactiei.
  • Management Buyout (MBO), tranzactie de tip LBO initiata si coordonata de catre echipa existenta de management care doreste achizitionarea companiei.
  • Joint Venture (JV) – Intelegerea economica in care doua sau mai multe parti convin sa puna la comun anumite resurse in scopul realizarii unei activitati sau unui proiect specific.

Persoane de contact:

Experienta

BT Capital Partners aplica cunostintele extinse de servicii pentru finantare si consultanta in management, cu scopul structurarii celor mai bune conditii. Oferim consiliere impartiala pentru a ne asigura increderea clientilor nostri in tranzactiile strucurate propuse. Suntem deosebit de avizati in domeniul tranzactiilor transfrontaliere, atat pentru pietele de M&A mature cat si emergente. Acest lucru ne permite sa depasim in mod proactiv obstacolele pentru incheierea tranzactiilor internationale: probleme de reglementare, diferentele de sistem, culturale si juridice.

Relatiile stabilite cu factorii de decizie de la companii, atat din România cât si la nivel mondial, precum si resursele noastre extinse prin care putem identifica partenerii adecvati, strategici sau financiari, din orice domeniu, ne permit sa identificam cumparatorii potriviti si sa livram valoare clientilor nostri.

Intre tranzactiile de tip M&A incheiate, mentionam achizitionarea Mindbank de catre ATE Bank din Grecia, achizitionarea Ejobs de catre Tiger Fund din SUA, cumpararea Eurisko de catre liderul mondial CB Richard Ellis, cumpararea Romenergo de catre Nauru Holdings (una dintre cele mai mari tranzactii de energie privata din Romania) si procesul complex de preluare a pachetului de actiuni de catre managementul companiei WorldClass Romania (MBO), tranzactii valorand peste 2 miliarde euro.

M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A3