Piete internationale

Prin BT Capital Partners, compania de brokeraj a Bancii Transilvania, puteti efectua investitii bursiere in actiuni din marile economii ale lumii.
Tranzactionarea de actiuni pe pietele internationale este disponibila prin platforma BT-Trade si prin intermediul brokerilor BT Capital Partners.
Unde puteti tranzactiona:

AMERICA DE NORD & CENTRALA
1. SUA
2. Canada
3. Mexic
EUROPA DE VEST
4. Austria
5. Belgia
6. Danemarca
7. Finlanda
8. Franta
9. Germania: XETRA
10. Germania: Frankfurt
11. Germania: Restul
12. Irlanda
13. Italia
14. Luxemburg
15. Marea Britanie
16. Norvegia
17. Olanda
18. Portugalia
19. Spania
20. Suedia
EUROPA DE EST
21. Croatia
22. Grecia
23. Polonia
24. Ungaria
25. Turcia
ASIA & OCEANIA
26. Australia
27. Japonia

Bursa de Valori Bucuresti

  • De-a lungul existentei sale, activitatea bursei a fost afectata de evenimentele social-politice ale vremii, fiind inchisa pe perioada Primului Razboi Mondial. Dupa redeschidere, Bursa de Valori Bucuresti a traversat o perioada de 7 ani de cresteri semnificative, dupa care a urmat o perioada de 7 ani de scadere accelerata.
  • Activitatea bursei se intrerupe in anul 1948, odata cu instaurarea regimului Comunist In Romania si cu Inceperea nationalizarii economiei. La acel moment la cota bursei erau inscrise actiuni emise de 93 de societati si 77 de titluri cu venit fix (tip obligatiuni).
  • Dupa aproape 50 de ani, Bursa de Valori Bucuresti a fost reinfiintata In anul 1995, prima sedinta de tranzactionare fiind in 20 noiembrie 1995.
  • Ulterior, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o dezvoltare continua. In 2010, Bursa de Valori Bucuresti s-a listat pe propria piata reglementata. In acelasi an, BVB a lansat sistemul alternativ de tranzactionare pentru IMM-urile si start-up-urile aflate In cautare de finantare.
  • Unele dintre cele mai importante companii din Romania sunt tranzactionate la BVB: OMV Petrom S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Electrica si Transgaz.
  • Bursa de Valori Bucuresti construieste in prezent o piata competitiva in Europa Centrala si de Est. BVB ofera oportunitati de finantare pentru companiile care vor sa atraga investitii din piata de capital din Romania.
  • BVB a inregistrat o crestere a fluxurilor de capital, din partea investitorilor institutionali si de retail, atat din Romania, cat si internationali.
  • Piata de capital din Romania s-a pozitionat pe o traiectorie ambitioasa spre dezvoltare, iar perspectivele de crestere sunt optimiste, avand in vedere intentia declarata de a dobandi statutul de “piata emergenta” in clasificarea Morgan Stanley Capital International.