Forumul de afaceri

New Multilateral Business Opportunities for Romania

Forumul de afaceri

27 iunie 2017
ora 12.30

Bucuresti
Radisson Blue Hotel

Evenimentul, organizat de International Investment Bank si Ministerul Finantelor Publice, cu sprijinul BT Capital Partners, va reuni  reprezentanti la nivel inalt ai guvernelor, companiilor, bancilor comerciale, agentiilor de credit pentru export si institutiilor internationale de dezvoltare din Romania si din strainatate.

Forumul de Afaceri reprezinta o oportunitate excelenta de a examina situatia din Europa Centrala si de Est si de a explora provocarile si posibilitatile de sprijinire a companiilor romanești, atat in tara cat si in strainatate.

Pe parcursul celor trei sesiuni, vorbitorii din sectorul privat si public, precum si din institutii financiare internationale vor analiza mediul macroeconomic, provocarile existente si solutiile oferite in diferite domenii, tema arzatoare a finantarii economiei ecologice si cresterea potentialului de import si export pentru tarile din spatiul IIB si din afara acestuia.

Forumul va servi, de asemenea, ca o platforma pentru participanti, de a-si impartasi experienta si de a se conecta cu omologii lor din alte tari membre ale IIB.

Program

12:30 – 13:30:Inregistrarea participantilor/Coffee Break

13:30 – 15:00:Ceremonia de deschidere si sesiunea de deschidere a Consiliului International Investment Bank

15:00 – 16:15:Sesiunea I – Mediul macroeconomic si oportunitatile de investitii in Romania, moderata de Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

16:15 – 16:45:Pauza de socializare

16:45 – 17:40:Sesiunea II – Green financing ca instrument de cooperare si dezvoltare intre institutii financiare internationale, moderata de Alan Thompson, reprezentant al International Investment Bank

17:40 – 19:00:Sesiunea III – Dezvoltarea comertului si a exporturilor in cadrul si in exteriorul spatiului International Investment Bank, moderata de Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

19:00:Receptia gazduita de International Investment Bank si BT Capital Partners

Despre IIB

International Investment Bank (IIB) este o banca de dezvoltare recunoscuta de ONU, fondata in 1970, avand noua tari membre.Scopul băncii este promovarea integrarii transfrontaliere si dezvoltarea economica a membrilor sai: Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam.

IIB sprijină IMM-urile prin finanțarea băncilor partenere locale, finanțează proiecte de infrastructură cu impact semnificativ din punct de vedere social și oferă credite pentru a promova operatiunile de export-import ale statelor membre.

IIB este o instituție financiară cu amplitudine internațională, dar cu accent local pe statele membre. Ca și celelalte institutii financiare internationale, banca operează cu statutul de partener privilegiat în statele membre si beneficiază de un sprijin substanțial din partea guvernelor membrilor săi.
IIB pune la dispozitie o abordare individuală în ceea ce privește evaluarea și finanțarea tranzacțiilor și proiectelor, bazandu-se pe experienta acumulata in plan local, ca si pe integrarea proiectelor intre statele membre.
Având în vedere focusarea mai atenta băncii și gandirea in perspectiva, pe termen lung IIB poate fi mai flexibila decât bancile comerciale, in ceea ce priveste termenii si conditiile finantarii proiectelor.

O parte esentiala a mandatului IIB este de a promova proiectele care acorda atentie protejarii mediului.
IIB a acordat granturi in valoare de 200.000 EUR pentru initiative legate de mediu în Ungaria, Mongolia, Rusia și Vietnam.
IIB este membră a United Nations Global Compact – cea mai ampla inițiativă de dezvoltare durabilă din lume.

“International Investment Bank a fost infiintata in urma cu aproape cinci decenii si re-lansata in 2012, pentru a deveni o institutie de dezvoltare moderna.Istoria unica a IIB o face sa fie o punte care leaga Europa Centrala si de Est, Rusia, Asia si America Latina.Longevitatea bancii, impreuna cu cunoasterea indeaproape a statelor membre, fac din IIB un partener viabil, atat pentru alte institutii financiare internationale cat si pentru investitori. IIB promoveaza dezvoltarea sociala, prosperitatea si cooperarea economica intre statele membre si nu numai.”


Nikolay Kosov, Presedintele Consiliului de Administratie