Forumul de afaceri

27 iunie 2017
ora 12.30

Bucuresti
Radisson Blue Hotel

Evenimentul, organizat de International Investment Bank si Ministerul Finantelor Publice, cu sprijinul BT Capital Partners, va reuni  reprezentanti la nivel inalt ai guvernelor, companiilor, bancilor comerciale, agentiilor de credit pentru export si institutiilor internationale de dezvoltare din Romania si din strainatate.

Forumul de Afaceri reprezinta o oportunitate excelenta de a examina situatia din Europa Centrala si de Est si de a explora provocarile si posibilitatile de sprijinire a companiilor romanești, atat in tara cat si in strainatate.

Pe parcursul celor trei sesiuni, vorbitorii din sectorul privat si public, precum si din institutii financiare internationale vor analiza mediul macroeconomic, provocarile existente si solutiile oferite in diferite domenii, tema arzatoare a finantarii economiei ecologice si cresterea potentialului de import si export pentru tarile din spatiul IIB si din afara acestuia.

Forumul va servi, de asemenea, ca o platforma pentru participanti, de a-si impartasi experienta si de a se conecta cu omologii lor din alte tari membre ale IIB.

Program

12:30 – 13:30:Inregistrarea participantilor/Coffee Break

13:30 – 15:00:Ceremonia de deschidere si sesiunea de deschidere a Consiliului International Investment Bank

15:00 – 16:15:Sesiunea I – Mediul macroeconomic si oportunitatile de investitii in Romania, moderata de Omer Tetik, CEO Banca Transilvania

16:15 – 16:45:Pauza de socializare

16:45 – 17:40:Sesiunea II – Green financing ca instrument de cooperare si dezvoltare intre institutii financiare internationale, moderata de Alan Thompson, reprezentant al International Investment Bank

17:40 – 19:00:Sesiunea III – Dezvoltarea comertului si a exporturilor in cadrul si in exteriorul spatiului International Investment Bank, moderata de Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

19:00:Receptia gazduita de International Investment Bank si BT Capital Partners

Despre IIB

International Investment Bank (IIB) este o banca de dezvoltare recunoscuta de ONU, fondata in 1970, avand noua tari membre.Scopul băncii este promovarea integrarii transfrontaliere si dezvoltarea economica a membrilor sai: Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam.

IIB sprijină IMM-urile prin finanțarea băncilor partenere locale, finanțează proiecte de infrastructură cu impact semnificativ din punct de vedere social și oferă credite pentru a promova operatiunile de export-import ale statelor membre.

IIB este o instituție financiară cu amplitudine internațională, dar cu accent local pe statele membre. Ca și celelalte institutii financiare internationale, banca operează cu statutul de partener privilegiat în statele membre si beneficiază de un sprijin substanțial din partea guvernelor membrilor săi.
IIB pune la dispozitie o abordare individuală în ceea ce privește evaluarea și finanțarea tranzacțiilor și proiectelor, bazandu-se pe experienta acumulata in plan local, ca si pe integrarea proiectelor intre statele membre.
Având în vedere focusarea mai atenta băncii și gandirea in perspectiva, pe termen lung IIB poate fi mai flexibila decât bancile comerciale, in ceea ce priveste termenii si conditiile finantarii proiectelor.

O parte esentiala a mandatului IIB este de a promova proiectele care acorda atentie protejarii mediului.
IIB a acordat granturi in valoare de 200.000 EUR pentru initiative legate de mediu în Ungaria, Mongolia, Rusia și Vietnam.
IIB este membră a United Nations Global Compact – cea mai ampla inițiativă de dezvoltare durabilă din lume.

“International Investment Bank a fost infiintata in urma cu aproape cinci decenii si re-lansata in 2012, pentru a deveni o institutie de dezvoltare moderna.Istoria unica a IIB o face sa fie o punte care leaga Europa Centrala si de Est, Rusia, Asia si America Latina.Longevitatea bancii, impreuna cu cunoasterea indeaproape a statelor membre, fac din IIB un partener viabil, atat pentru alte institutii financiare internationale cat si pentru investitori. IIB promoveaza dezvoltarea sociala, prosperitatea si cooperarea economica intre statele membre si nu numai.”


Nikolay Kosov, Presedintele Consiliului de Administratie

DOCUMENTELE EMISIUNII

Documentele emisiunii de titluri de stat le gasiti aici:
Anunt de Oferta

Prospect de Oferta

Servicii

BT Capital Partners ofera servicii de fuziuni si achizitii, companiilor private aflate in plina crestere si potentialilor investitori.

Indiferent daca obiectivul unui client este de a creste cota de piata, de a concentra sau de a diversifica activitatea companiei, de a da o mai buna utilizare resurselor financiare, sau de a exploata sinergiile strategice, mobilizam un ansamblu de activitati dedicate pentru a cauta, structura si inchide cu succes procesul de achizitie.

BT Capital Partners acorda asistenta in procesele de:

 • Vanzare, prin analizarea si evaluarea comprehensiva a companiei. Prin reteaua de distributie, atat locala cat si internationala, BT Capital Partners ajuta in indentificarea potentialilor cumparatori: investitori strategici sau fonduri de private equity.
 • Achizitie, prin identificarea si evaluarea potentialelor companii tinta in functie de obiectivul clientului, si anume: cresterea cotei de piata, diversificarea produselor si serviciilor, utilizarea excesului de numerar pentru investitii strategice si potentiale sinergii.
 • Fuziune, fie prin absorbtie, fie prin contopire prin evaluarea sinergiilor operationale si financiare si cuantificarea impactului pe care acestea il au asupra valorii companiei nou formate.
 • Tranzactii diverse de tipul spin-off, split-off, split-out si carve-out.
 • Leverage Buyout (LBO), procesul de achizitie al unei companii sau divizii de business – “companie tinta” – folosind finantare pentru o parte din suma necesara tranzactiei.
 • Management Buyout (MBO), tranzactie de tip LBO initiata si coordonata de catre echipa existenta de management care doreste achizitionarea companiei.
 • Joint Venture (JV) – Intelegerea economica in care doua sau mai multe parti convin sa puna la comun anumite resurse in scopul realizarii unei activitati sau unui proiect specific.

Persoane de contact:

Experienta

BT Capital Partners aplica cunostintele extinse de servicii pentru finantare si consultanta in management, cu scopul structurarii celor mai bune conditii. Oferim consiliere impartiala pentru a ne asigura increderea clientilor nostri in tranzactiile strucurate propuse. Suntem deosebit de avizati in domeniul tranzactiilor transfrontaliere, atat pentru pietele de M&A mature cat si emergente. Acest lucru ne permite sa depasim in mod proactiv obstacolele pentru incheierea tranzactiilor internationale: probleme de reglementare, diferentele de sistem, culturale si juridice.

Relatiile stabilite cu factorii de decizie de la companii, atat din România cât si la nivel mondial, precum si resursele noastre extinse prin care putem identifica partenerii adecvati, strategici sau financiari, din orice domeniu, ne permit sa identificam cumparatorii potriviti si sa livram valoare clientilor nostri.

Intre tranzactiile de tip M&A incheiate, mentionam achizitionarea Mindbank de catre ATE Bank din Grecia, achizitionarea Ejobs de catre Tiger Fund din SUA, cumpararea Eurisko de catre liderul mondial CB Richard Ellis, cumpararea Romenergo de catre Nauru Holdings (una dintre cele mai mari tranzactii de energie privata din Romania) si procesul complex de preluare a pachetului de actiuni de catre managementul companiei WorldClass Romania (MBO), tranzactii valorand peste 2 miliarde euro.

M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A3

Companii internationale

BT Capital Partners ofera posibilitatea de a investi in companii internationale de renume (din componenta indicilor Dow Jones Industrial Average, Nasdaq-100, DAX si ATX), prin intermediul Bursei din Viena.

Astfel, investitorii au posibilitati de investire diverse, transparenta si acces la preturile din piata.

Tranzactionarea de actiuni ale companiilor international este disponibila prin platforma BT Trade si prin intermediul brokerilor BT Capital Partners.

Lista celor mai importante companii internationale in care puteti investi:

Companie Domeniu Tara Simbol bursier
21st Century Fox Inc. Divertisment USA FOX
3M Co. FMCG USA MMM
Activision Blizzard Inc. IT USA ATVI
adidas AG FMCG Germania ADS
Adobe Systems Inc. IT USA ADBE
Akamai Technologies Inc. IT USA AKAM
Alexion Pharmaceuticals Inc. Farma USA ALXN
Allianz SE Asigurari Germania ALV
Alphabet Inc. Holding USA GOOC
Alphabet Inc. Holding USA GOOA
Amazon.com Inc. e-commerce USA AMZN
American Airlines Group Inc. Transporturi USA AAL
American Express Co. Financiare USA AXP
Amgen Inc. Farma USA AMGN
Analog Devices Inc. Industrie USA ADI
Apple Inc. IT USA AAPL
Applied Materials Inc. Industrie USA AMAT
Autodesk Inc. IT USA ADSK
Automatic Data Processing Inc. IT USA ADP
Baidu Inc. IT China BIDU
BASF SE Industrie Germania BAS
Bayer AG Industrie Germania BAYN
Bayerische Motoren Werke AG Auto Germania BMW
Beiersdorf AG FMCG Germania BEI
Biogen Inc. Biotechnology USA BIIB
Biomarin Pharmaceutical Inc. Farma USA BMRN
Boeing Co. Industrie USA BA
Broadcom Ltd. Industrie AVGO
CA Inc. IT USA CA
Caterpillar Inc. Industrie USA CAT
Celgene Corp. Farma USA CELG
Cerner Corp. Health Information Technology USA CERN
Charter Communications Inc. [Del.] Telecomunicatii USA CHTR
Check Point Software Technologies IT CHKP
Chevron Corp. Auto USA CVX
Cintas Corp. Business Services USA CTAS
Cisco Systems Inc. IT USA CSCO
Citrix Systems Inc. IT USA CTXS
Cognizant Technology Solutions IT USA CTSH
Comcast Corp. Media USA CMCS
Commerzbank AG Banci Germania CBK
Continental AG Industrie Germania CON
Costco Wholesale Corp. Warehouses USA COST
CSX Corp. Imobiliare, transporturi USA CSX
Ctrip.com International Ltd. IT USA CTRP
Daimler AG Auto Germania DAI
Dentsply Sirona Inc. Industrie USA XRAY
Deutsche Bank AG Banci Germania DBK
Deutsche Börse AG Financiar Germania DBO
Deutsche Lufthansa AG Transporturi Germania LHA
Deutsche Post AG Banci Germania DPW
Deutsche Telekom AG Telecomunicatii Germania DTE
Discovery Communications Inc. Media USA DISA
Discovery Communications Inc. Media USA DISC
Dish Network Corp. Media USA DISH
Dollar Tree Inc. Shop online USA DLTR
E.I. Du Pont de Nemours & Co. Industria chimica USA DD
E.ON SE Energie Germania EOAN
eBay Inc. e-commerce USA EBAY
Electronic Arts Inc. IT USA EA
ERSTE GROUP BANK Banci Austria EBS
Expedia Inc. Turism USA EXPE
Express Scripts Holding Co. Farma USA ESRX
Exxon Mobil Corp. Energie USA XOM
Facebook Inc. IT USA FB
Fastenal Co. FMCG USA FAST
Fiserv Inc. IT USA FISV
FLUGHAFEN WIEN Transport Austria FLU
Fresenius Medical Care KGaA Farma Germania FME
Fresenius SE & Co. KGaA Farma Germania FRE
General Electric Co. Industrie USA GE
Gilead Sciences Inc. Farma USA GILD
Hasbro Inc. Jucarii USA HAS
HeidelbergCement AG Industrie Germania HEI
Henkel AG & Co. KGaA FMCG Germania HEN
Henry Schein Inc. Farma USA HSIC
Hologic Inc. Produse medicale USA HOLX
Hunt [J.B.] Transport Services Inc. Transport USA JBHT
IBM IT USA IBM
IDEXX Laboratories Inc. IT USA IDXX
Illumina Inc. Sanatate USA ILMN
IMMOFINANZ Financiar Austria IIA
Incyte Corp. Farma USA INCY
Infineon Technologies AG IT Germania IFX
Intel Corp. IT USA INTC
Intuit Inc. Financiar USA INTU
Intuitive Surgical Inc. Tehnologie medicala USA ISRG
JD.com Inc. ecommerce China JD
Johnson & Johnson FMCG USA JNJ
JPMorgan Chase & Co. Banci USA JPM
KLA-Tencor Corp. Tehnologie USA KLAC
Kraft Heinz Co., The FMCG USA KHC
Lam Research Corp. Tehnologie USA LRCX
Liberty Global PLC Telecomunicatii Marea Britanie LBTA
Liberty Global PLC Telecomunicatii Marea Britanie LBTC
Liberty Global PLC Telecomunicatii Marea Britanie LILA
Liberty Global PLC Telecomunicatii Marea Britanie LILC
Liberty Interactive Corp. Media USA QVCA
Liberty Interactive Corp. Media USA LVNA
Linde AG Gas and Engineering Germania LIN
Marriott International Inc. Hoteluri USA MAR
Mattel Inc. Jucarii USA MAT
Maxim Integrated Products Inc. Automotive USA MXIM
McDonald’s Corp. Fast food USA MCD
Merck & Co. Inc. Farma USA MRK
Merck KGaA Farma Germania MRCK
Microchip Technology Inc. Tehnologie USA MCHP
Micron Technology Inc. Tehnologie USA MU
Microsoft Corp. IT USA MSFT
Mondelez International Inc. Industria alimentara USA MDLZ
Monster Beverage Corp Industria alimentara USA MNST
Münchener Rückvers.-Ges. AG Asigurari Germania MUV
Mylan N.V. Farma Olanda MYL
NetEase Inc. IT China NTES
Netflix Inc. Telecomunicatii USA NFLX
NIKE Inc. FMCG USA NKE
Norwegian Cruise Line Holdings Transporturi Norvegia NCLH
NVIDIA Corp. Tehnologie USA NVDA
OMV Energie Austria OMV
O’Reilly Automotive Inc. Industria auto USA ORLY
PACCAR Inc. Industria auto USA PCAR
Paychex Inc. HR Outsourcing USA PAYX
PayPal Holdings Inc. Plati online USA PYPL
Pfizer Inc. Farma USA PFE
ProSiebenSat.1 Media SE Media Germania PSM
QUALCOMM Inc. Tehnologie USA QCOM
RAIFFEISEN BANK INTERNAT. Banci Austria RBI
Regeneron Pharmaceuticals Inc. Farma USA REGN
Ross Stores Inc. Comert USA ROST
RWE AG Energie Germania RWE
SAP SE IT Germania SAP
Seagate Technology PLC Tehnologie STX
Shire PLC Farma USA SHPG
Siemens AG Industrie Germania SIE
Sirius XM Holdings Inc. Media USA SIRI
Skyworks Solutions Inc. Tehnologie USA SWKS
Starbucks Corp. Comert USA SBUX
Symantec Corp. Tehnologie USA SYMC
Tesla Motors Inc. Auto USA TSLA
Texas Instruments Inc. Tehnologie USA TXN
The Coca-Cola Co. Food USA KO
The Goldman Sachs Group Inc. Banci USA GS
The Home Depot Inc. Comert USA HD
The Priceline Group Inc. Turism USA PCLN
The Procter & Gamble Co. FMCG USA PG
The Travelers Companies Inc. Asigurari USA TRV
The Walt Disney Co. Media USA DIS
thyssenkrupp AG Industrie Germania TKR
T-Mobile US Inc. Telecomunicatii USA TMUS
Tractor Supply Co. Comert USA TSCO
Tripadvisor Inc. Turism USA TRIP
Ulta Salon Cosmetics & Fragrance Comert USA ULTA
United Technologies Corp. Tehnologie USA UTX
UnitedHealth Group Inc. Sanatate USA UNH
Verisk Analytics Inc. Consultanta USA VRSK
Verizon Communications Inc. Telecomunicatii USA VZ
Vertex Pharmaceuticals Inc. Farma USA VRTX
Viacom Inc. Media USA VIAB
VISA Inc. Financiare USA VISA
Vodafone Group PLC Telecomunicatii USA VOD
Volkswagen AG Auto Germania VOW
Vonovia SE Imobiliare Germania VNA
Walgreens Boots Alliance Inc. Farma USA WBA
Wal-Mart Stores Inc. Comert USA WMT
Western Digital Corp. Tehnologie USA WDC
Xilinx Inc. Tehnologie USA XLNX

Bursa de Valori Bucuresti

 • De-a lungul existentei sale, activitatea bursei a fost afectata de evenimentele social-politice ale vremii, fiind inchisa pe perioada Primului Razboi Mondial. Dupa redeschidere, Bursa de Valori Bucuresti a traversat o perioada de 7 ani de cresteri semnificative, dupa care a urmat o perioada de 7 ani de scadere accelerata.
 • Activitatea bursei se intrerupe in anul 1948, odata cu instaurarea regimului Comunist In Romania si cu Inceperea nationalizarii economiei. La acel moment la cota bursei erau inscrise actiuni emise de 93 de societati si 77 de titluri cu venit fix (tip obligatiuni).
 • Dupa aproape 50 de ani, Bursa de Valori Bucuresti a fost reinfiintata In anul 1995, prima sedinta de tranzactionare fiind in 20 noiembrie 1995.
 • Ulterior, Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o dezvoltare continua. In 2010, Bursa de Valori Bucuresti s-a listat pe propria piata reglementata. In acelasi an, BVB a lansat sistemul alternativ de tranzactionare pentru IMM-urile si start-up-urile aflate In cautare de finantare.
 • Unele dintre cele mai importante companii din Romania sunt tranzactionate la BVB: OMV Petrom S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A., Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Electrica si Transgaz.
 • Bursa de Valori Bucuresti construieste in prezent o piata competitiva in Europa Centrala si de Est. BVB ofera oportunitati de finantare pentru companiile care vor sa atraga investitii din piata de capital din Romania.
 • BVB a inregistrat o crestere a fluxurilor de capital, din partea investitorilor institutionali si de retail, atat din Romania, cat si internationali.
 • Piata de capital din Romania s-a pozitionat pe o traiectorie ambitioasa spre dezvoltare, iar perspectivele de crestere sunt optimiste, avand in vedere intentia declarata de a dobandi statutul de “piata emergenta” in clasificarea Morgan Stanley Capital International.


Cine suntem

BT Capital Partners, companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania si membru exclusiv in Romania al Oaklins, cea mai importanta alianta de profesionisti pentru fuziuni si achizitii companii, la nivel global, cu 700 de profesionisti si echipe dedicate diverselor activitati economice in 40 de tari din intreaga lume. Oaklins a incheiat peste 1.500 de tranzactii in ultimii cinci ani.


Ce oferim

BT Capital Partners ofera servicii de brokeraj, asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, consultanta pentru fuziuni si achizitii, atragerea si structurarea de finantari complexe, cercetare de piata si consultanta strategica.

Servicii

BT Capital Partners ofera clientilor sai consiliere financiara la cel mai inalt nivel si solutii personalizate in toate aspectele pietei de capital.

BT Capital Partners abordeaza cercetarea si analiza pietei, cu intentia de a fi prima legatura a oricarui investitor cu piata de capital din Romania si nu numai. Scopul BT Capital Partners este de a furniza clientilor sai rapoarte de analiza financiara si strategica solide, astfel incat acestia sa-si poata fundamenta deciziile de gestionare a investitiilor.


Cu ce ne mandrim

BT Capital Partners a fost de-a lungul timpului premiata si evidentiata de catre Bursa de Valori Bucuresti si presa de specialitate, ca recunoastere pentru contributia la dezvoltarea pietei de capital din Romania.

BT Capital Partners a fost consultant si a intermediat peste 50 oferte publice (de cumparare, de vanzare, preluari), iar pe piata obligatiunilor municipale BT Capital Partners este lider de piata, cu finantari de peste 600 milioane de euro.

Servicii

Serviciile de finantari corporative oferite de BT Capital Partners cuprind atragerea de finantare prin piata de capital (oferte publice, finantare prin obligatiuni corporative), optimizarea structurii de capital, atragere de finantare achizitii si de proiect si finantare structurata privata (atragere de capitaluri proprii sau datorie, emisiune de produse structurate).

Aplicam experienta noastra extinsa pentru a oferi cele mai bune sfaturi clientilor nostri in mai multe domenii, incluzand garantii reale si de analiza a riscului de credit sau de restructurare a datoriei.

Implicarea noastra in diverse domenii economice ne ofera cunostinte de specialitate si informatii concrete de piata. Astfel, putem sa crestem in mod semnificativ valoarea consultantei oferite clientilor nostri, investitori corporativi sau privati. Principalele noastre domenii de expertiza in atragerea finantarilor includ, dar nu sunt limitate la: imobiliare, infrastructura, domeniul bancar sau energie.

Persoane de contact:

Experienta

Am dezvoltat relatii puternice cu cele mai multe dintre entitatile financiar-bancare locale si internationale, banci de investitii, fonduri de investitii si fonduri de private equity, precum si cu alti finantatori specializati, fapt care ne permite sa identificam cel mai bun partener in finantare pentru clientii nostri.

Echipa BT Capital Partners a fost consultant si a intermediat peste 50 de oferte publice (de cumparare, de vanzare, preluari), intre acestea fiind si ofertele publice Transgaz si Nuclearelectrica, oferta publica de obligatiuni corporative convertibile in actiuni a Bancii Transilvania, precum si oferta de obligatiuni corporative a International Investment Bank, atragand pentru clientii sai finantari corporative de peste 1 miliard euro.

M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A3
M&A3
M&A3

Servicii

Finantarea autoritatilor locale prin obligatiuni municipale

Avantaje

Principalele avantaje ale finantarii autoritatilor locale prin piata de capital sunt: accesul la capitalul necesar finantarii proiectelor locale, flexibilitatea in stabilirea termeniilor si conditiilor de rambursare ce se vor stabili in prospectul de emisiune, cresterea vizibilitatii si cresterea increderii investitorilor.

Experienta

BT Capital Partners este lider de piata, cu finantari de peste 600 milioane de euro, fiind si membru al sindicatului de intermediere pentru oferta de obligatiuni municipale a Primariei Municipiului Bucuresti.

M&A1
M&A2
M&A3
M&A1
M&A2
M&A2
M&A3
M&A3
M&A3

Conditii

Conditiile minime pentru finanatarea autoritatilor locale prin obligatiuni municipal sunt: valoare minima 200.000 Euro (echivalentul in Lei) si obtinerea aprobarii de la Ministerul Finantelor Publice

Etape

Etapele pe care autoritatile locale trebuie sa le desfasoare pentru obtinerea de finantare prin piata de capital sunt urmatoarele:

 • Hotararea autoritatii publice locale sau judetene privind emisiunea de obligatiuni
 • Contractarea intermediarului autorizat ASF care se va ocupa de procedurile necesare privind piata de capital
 • Stabilirea caracteristicilor emisiunii (valoarea totala a imprumutului obligator, valoarea nominala si numarul obligatiunilor, rata dobanzii, durata de viata si frecventa platilor, perioada de derulare a ofertei, precum si modalitatea de garantare)
 • Intocmirea prospectului de oferta realizat de Intermediar, pe baza informatiilor furnizate de Emitent si care va fi aprobat de catre ASF
 • Informarea si obtinerea avizului Ministerului Finantelor Publice
 • Derularea ofertei publice de vanzare a obligatiunilor pe baza prospectului de oferta
 • Confirmarea de catre ASF a inchiderii ofertei, urmand ca obligatiunile sa fie inregistrate la ASF
 • Incheierea contractului cu Depozitarul Central
 • Depunerea la BVB a documentatiei necesare in vederea admiterii la tranzactionare a obligatiunilor municipale
 • Admiterea la tranzactionare in cadrul sistemelor administrate de BVB

Costuri

Comisioanele Institutiilor pietei de capital si intermediar

Persoane de contact:

APLICA AICI!

 • SUMA MINIMA
  10.000 lei – BVB, 3.000 euro – bursele externe
 • MONEDA
  Lei sau Euro
 • Documente necesare
  Act de identitate
  Dovada contului bancar
 • RECOMANDAT
  Investitorilor debutanti
  Investitorilor experimentati
 • PIETE
  Bursa de Valori Bucuresti
  Bursa din Viena

Avantaje

 • Disponibilitatea permanenta a unui broker experimentat
 • Beneficiezi de sfaturi si recomandari, pe baza analizelor tehnice, fundamentale si macroeconomice
 • Monitorizezi online evolutia portofoliului
 • Poti opta intre un plasament cu caracter speculativ sau o investitie pe termen lung
 • Deciziile de investire le iei doar tu, pe baza sfaturilor brokerului personal
 • Accesul la informatie si la evolutiile domeniilor de care esti interesat, prin fluxurile bursiere la care vei fi conectat

Costuri

Comisionul de tranzactionare, negociat in functie de suma investita initial si de rulajul cumulat.

Cum investesti?

 • Contactezi BT Capital Partners si ti se va aloca un broker dedicat
 • Semnezi contractul si cererea de deschidere cont
 • Alimentezi cu numerar, prin transfer bancar, contul tau din BT Capital Partners
 • Tranzactionezi, cumparand sau vanzand actiuni, la recomandarea brokerului sau la initiativa ta
 • Primesti prin email confirmarile de tranzactii
 • Brokerul personal iti sta la dispozitie pentru orice informatii
 • Ai acces la toate rapoartele de analiza
 • Accesezi cand doresti, online, contul personal si lista de tranzactii

Persoane de contact:

Gaseste cel mai apropiat sediu BT Capital Partners

Alimentare cont

Conturile bancare in care puteti alimenta contul de tranzactionare bursiera sunt:

 • RON

  RO96 BTRL 0130 1202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

 • EUR

  RO45 BTRL 0130 4202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

APLICA AICI!

 • SUMA MINIMA
  10.000 lei – BVB, 3.000 euro – bursele externe
 • MONEDA
  Lei sau Euro
 • DOCUMENTE NECESARE
  Act de identitate
  Dovada contului bancar
 • RECOMANDAT
  Investitorilor debutanti
  Investitorilor experimentati
 • PIETE
  Bursa de Valori Bucuresti
  Bursa din Viena

Avantaje

 • Disponibilitatea permanenta a unui broker experimentat
 • Beneficiezi de sfaturi si recomandari, pe baza analizelor tehnice, fundamentale si macroeconomice
 • Ai posibilitatea de a introduce ordine de tranzactionare direct prin platforma online, la initiativa ta sau pe baza sfaturilor brokerului personal
 • Monitorizezi online evolutia portofoliului
 • Accesul la informatie si la evolutiile domeniilor de care esti interesat, prin fluxurile bursiere la care vei fi conectat
 • Poti opta intre un plasament cu caracter speculativ sau o investitie pe termen lung

Costuri

Comisionul de tranzactionare, negociat in functie de suma investita initial si de rulajul cumulat.

Cum incep sa investesc?

 • Contactezi BT Capital Partners si ti se va aloca un broker dedicat
 • Semnezi contractul si cererea de deschidere cont, cu optiunea de introducere ordine prin platforma online
 • Alimentezi cu numerar, prin transfer bancar, contul tau din BT Capital Partners
 • Tranzactionezi, cumparand sau vanzand actiuni, la recomandarea brokerului sau la initiativa ta
 • Ordinele de tranzactionare le transmiti prin intermediul brokerului tau, sau le introduci chiar tu in platforma de tranzactionare online
 • Primesti prin email confirmarile de tranzactii
 • Brokerul personal iti sta la dispozitie pentru orice informatii
 • Ai acces la toate rapoartele de analiza
 • Accesezi cand doresti, online, contul personal si lista de tranzactii

Persoane de contact:

Gaseste cel mai apropiat sediu BT Capital Partners

Alimentare cont

Conturile bancare in care puteti alimenta contul de tranzactionare bursiera sunt:

 • RON

  RO96 BTRL 0130 1202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

 • EUR

  RO45 BTRL 0130 4202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

APLICA AICI!

 • SUMA MINIMA
  100.000 lei
 • MONEDA
  Lei sau Euro
 • DOCUMENTE NECESARE
  Act de identitate
  Dovada contului bancar
 • RECOMANDAT
  Investitorilor debutanti
  Investitorilor experimentati
 • PIETE
  Bursa de Valori Bucuresti
  Bursa din Viena
 • PERIOADA INVESTITIEI
  Un an

Avantaje

 • Un broker dedicat, care gestioneaza investitia ta si te tine la curent cu evolutia acesteia
 • La baza deciziilor de investire stau profilul de risc si limitarile impuse de tine
 • Se semneaza un contract de administrare pe un an
 • Prin contract se stabileste o pierdere maxima acceptata
 • Nu e necesar sa semnezi ordinele de tranzactionare
 • La expirarea contractului se face o evaluare, iar un procent din profitul realizat se constituie in comision de succes, cu conditia depasirii unui nivel de randament stabilit de comun acord

Costuri

 • Comision de tranzactionare, negociat in functie de suma investita
 • Comision de succes, ca procent din profitul realizat

Cum incep sa investesc?

 • Contactezi BT Capital Partners si ti se va aloca un broker dedicat
 • Semnezi contractul si cererea de deschidere cont
 • Alimentezi cu numerar, prin transfer bancar, contul din BT Capital Partners
 • Brokerul tau personal administreaza portofoliul
 • Esti informat asupra operatiunilor realizate
 • Primesti lunar sau de cate ori soliciti situatia portofoliului

Persoane de contact:

Gaseste cel mai apropiat sediu BT Capital Partners

Alimentare cont

Conturile bancare in care puteti alimenta contul de tranzactionare bursiera sunt:

 • RON

  RO96 BTRL 0130 1202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

 • EUR

  RO45 BTRL 0130 4202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

APLICA AICI!

 • VALOAREA CREDITULUI
  Minim 10.000 lei
  Maxim 3.000.000 lei
 • PERIOADA
  Minim 7 zile
  Maxim 6 luni
 • PERIOADA DE ANALIZA DOSAR CREDIT
  1 zi
 • Destinatia creditului
  Cumpararea de actiuni din componenta
  indicelui BET-XT
 • RECOMANDAT
  Investitorilor experimentati

Ce trebuie sa stii?

 • Este finantata cumpararea de actiuni din componenta indicelui BET-XT
 • Valoarea creditului acordat pentru cumpararea de actiuni se incadreaza intre 50% si 60% din valoarea garantiei
 • Garantia poate fi constituita din numerar sau actiuni din componenta indicelui BET-XT
 • Creditul pentru tranzactii in marja poate fi acordat atat pentru conturi asistate de un broker, cat si pentru conturi de tranzactionare online

Ce avantaje ai?

 • Se pot obtine castiguri financiare suplimentare prin efectul de levier al tranzactiilor in marja
 • Creste eficienta investitiilor
 • Se controleaza riscul, prin monitorizarea zilnica a activitatii contului
 • Beneficiezi de analize tehnice, fundamentale si macroeconomice

Care sunt costurile?

 • Comisionul de tranzactionare, negociat in functie de suma investita initial si de rulaj
 • Comisionul de analiza a creditului
 • Dobanda aplicabila la soldul angajat al creditului

Cum investesc?

 • Contactezi BT Capital Partners si ti se va aloca un broker dedicat, sau iti deschizi un cont online accesand platforma de tranzactionare BT Trade
 • Transferi actiuni sau alimentezi cu numerar, prin transfer bancar, contul tau din BT Capital Partners, pentru a garanta creditul
 • In functie de valoarea garantiei se stabilieste valoarea maxima a creditului acordat pentru cumpararea de actiuni
 • In functie de valoarea creditului se stabileste rata dobanzii si comisionul de analiza
 • Semnezi actele de deschidere cont de marja
 • Tranzactionezi, cumparand si vanzand actiuni, la recomandarea brokerului sau la initiativa ta
 • Primesti prin email confirmarile de tranzactii
 • Brokerul personal iti sta la dispozitie pentru orice informatii
 • Ai acces la toate rapoartele de analiza
 • Accesezi cand doresti, online, contul personal si lista de tranzactii
 • Creditul acordat pentru tranzactii in marja se ramburseaza la scadenta/anticipat sau poate fi prelungit la solicitarea ta

Persoane de contact:

Gaseste cel mai apropiat sediu BT Capital Partners

Alimentare cont

Conturile bancare in care puteti alimenta contul de tranzactionare bursiera sunt:

 • RON

  RO96 BTRL 0130 1202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

 • EUR
  RO45 BTRL 0130 4202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

APLICA AICI!

Descriere

Divizia de Clienti Institutionali si Private Wealth (ICD) ofera servicii de Sales, Trading si Research catre segmentul de clienti institutionali, locali si internationali, precum si catre clientii de Private Banking ai Bancii Transilvania.

Echipa

Alexandru Pasalan – Equity Sales Trader

 • Alex face parte din echipa BT Capital Partners din Septembrie 2015, completand desk-ul de Equity Sales & Trading pentru clienti institutionali.
 • In prealabil, Alex a ocupat pozitii similare, avand o experienta de 10 ani pe piata de capital.
 • Alex este licentiat in Economie de catre Academia de Studii Economice, Bucuresti.

Vlad Pintilie – Equity Sales & Research Representative

 • Vlad este membru al Diviziei Clienti Institutionali din Septembrie 2015, alaturandu-se echipei BT Capital Partners cu rolul de Equity Analyst si oferind suport pentru eforturile de vanzari.
 • Anterior, Vlad a dobandit peste 4 ani de experienta pe piata de capital, inclusiv pe postul de Equity Research Analyst.
 • Vlad detine un BSc in Investment & Financial Risk Management de la Cass Business School, Londra.

Persoane de contact:

 • Alexandru Pasalan, telefon 0757 038 351, e-mail alexandru.pasalan@bt-cp.ro

Bursele de valori

 • Bursa de valori este locul potrivit pentru investirea resurselor financiare in actiuni cu scopul de a creste capitalul investit initial. Cresterea se poate realiza prin diferenta de pret dintre momentul vanzarii si momentul cumpararii, cat si prin dividende sau dobanzi, in functie de structura si natura instrumentului ales.
 • Investitiile pe bursa sunt o alternativa la depozitele bancare. O investitie intr-o companie listata pe bursa prezinta un grad de risc mai ridicat fata de depozitele bancare, dar elementele prin care se poate majora capitalul investit sunt mai diversificate. Exista posibilitata cresterii pretului activului, dar si a altor surse cum ar fi acordarea de dividente sub diferite forme (actiuni sau cota parte din profit).

Fluent in Finante

 • Invatati despre adminstrarea banilor si despre cum puteti sa investiti pentru planurile viitoare, prin platforma Fluent in Finanțe, dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti in parteneriat cu BT Capital Partners.
 • Gasiti prezentate, intr-un mod atractiv si accesibil, materiale educationale dedicate tuturor celor care vor sa aprofundeze cunostintele legate de investitii.

Alegeti intre:

  35+ clipuri educationale
  20+ cursuri online
  150+ termeni in glosar
  Aveti sfaturi de tranzactionare prezentate de specialisti si puteti sa va verificati cunostintele acumulate prin 150+ teste de cultura financiara

Definitii

 • Actiunea– reprezinta o participare la capitalul social al unei companii. Actionarii detin un drept de proprietate asupra activelor nete ale companiei, proportional cu numarul de actiuni detinute. Actionarii au dreptul sa fie informati cu privire la activitatea companiei, sa participe si sa voteze in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA) si sa incaseze dividende daca societatea a avut profit.
 • Ask– este pretul pentru care un vanzator este dispus sa cedeze titluri de valoare, marfuri sau valuta.
 • BET este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului celor mai lichide 10 companii listate pe piata reglementata BVB.
 • BET-FI este primul indice sectorial al BVB si reflecta tendinta de ansamblu a preturilor fondurilor de investitii financiare (SIF-urilor) tranzactionate pe piata reglementata BVB. La acestea se adauga si Fondul Proprietatea.
 • BET-C este indicele compozit al pietei BVB. El reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate pe piata reglemetata BVB, Categoria I si II, cu exceptia SIF-urilor.
 • Bid– este cel mai mare pret pe care potentialii cumparatori sunt dispusi sa il plateasca pentru titluri de valoare, marfuri, sau valuta.
 • Cuponul– dobanda platita pentru o obligatiune, exprimata ca procent din valoarea nominala. In cazul in care obligatiunea poarta un cupon fix, dobanda este de obicei platita anual sau semestrial.
 • Dividend– sunt doua tipuri de dividende pe care o companie le poate emite: numerar si dividende in actiuni. De obicei doar unul se plateste la o anumita perioada de timp (fie trimestrial, bianual sau anual), dar pot sa apara si ambele. In cazul dividendului numerar, o anumita suma de bani este distribuita fiecarui actionar (de exemplu, in cazul dividendelor in numerar de 0,25 lei pe actiune, proprietarul a 100 de actiuni va primi 25 lei in total). Dividende in numerar sunt platite in mod normal actionarilor din veniturile curente ale corporatiei sau din profituri acumulate.
 • Un dividend in actiuni este o distributie pro-rata de actiuni suplimentare pentru actionari. Un dividend de 10%, de exemplu, inseamna ca pentru fiecare 10 actiuni detinute, actionarul primeste o cota suplimentara. In cazul in care compania are 1.000.000 actiuni in circulatie (actiuni comune), dividendul in actiuni va creste numarul de actiuni aflate in circulatie ale societatii la un total de 1.100.000.
 • Instrumentele financiare derivate – sunt contracte de tip futures sau options, care au ca activ suport valori mobiliare sau alte active finaciare.
 • Obligatiunile municipale si corporative – instrumente financiare emise de organisme publice (stat, organism public al administratiei centrale sau locale) sau private (societati comerciale), reprezentand fractiuni dintr-un imprumut contractat de catre emitent, conferind detinatorului dreptul la incasarea unei dobanzii si emitentului obligatia rascumpararii la scadenta, in conditiile specifice de emisiune a obligatiunilor.
 • Pret de inchidere – ultimul pret la care s-a efectuat o tranzactie in cursul unei zile de tranzactionare.
 • Pret mediu –Pretul mediu este calculat prin insumarea tuturor preturilor aferente si apoi impartirea sumei la numarul de preturi pentru o obligatiune.
 • Produsele structurate – sunt instrumente finaciare de natura valorilor mobiliare care au la baza un activ suport, sunt emise in conformitate cu un prospect de baza, precum si cu documentele aferente respectivului prospect, si care pot fi admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere. Emitentii produselor structurate pot fi institutii de credit, companii de investitii, precum si alte institutii financiare aflate sub incidenta autorizarii si reglementarii autoritatii competente. Desi se tranzactioneaza in mod similar cu instrumentele financiare din piata la vedere, produsele structurate prezinta trasaturi comune instrumentelor financiare derivate.
 • Riscul asociat investitiei pe piata de capital poate fi definit ca fiind dat de probabilitatea de a pierde o parte din suma investita initial sau intreaga suma. Riscul este perceput diferit de la individ la individ, din acest motiv el reprezentand un factor important luat in considerare de investitori, in momentul deciziei de a investi pe piata de capital. In functie de nivelul de risc asumat, investitorul poate decide alegerea unei strategii prudentiale prin selectarea unor instrumente financiare cu risc scazut (depozite bancare, titluri de stat, fonduri mutuale sau obligatiuni de stat/corporative), sau strategii moderate/agresive prin includerea in portofoliu a unor instrumente financiare cu grad de risc mai ridicat (actiuni, contracte futures, optiuni) care poate fi recompensat prin obtinerea unor randamente superioare. Riscurile asociate instrumentelor financiare comporta trei elemente: risc de emitent (societate), risc sectorial si risc de piata.
 • Riscul de piata este dat de conjunctura politica si economica existenta la nivel de tara. Este un risc care nu poate fi evitat, deoarece poate afecta toti emitentii, indiferent de sectorul de activitate.
 • Riscul de societate reprezinta posibilitatea ca un eveniment major sa afecteze activitatea unei societati comerciale, de natura sa duca la declinul sau chiar falimentul acesteia. Pe piata de capital sunt societati cu un nivel de risc investitional scazut (societati mari si stabile ale caror actiuni au o lichiditate ridicata) si societati cu un nivel de risc mai ridicat, dat de pierderile inregistrate, lichiditatea mai scazuta sau de activarea in cadrul unui sector economic instabil. Reducerea acestui tip de risc se poate face prin diversificare portofoliului de investitii – instrumente financiare ale unor emitenti ce activeaza in ramuri diferite ale economiei.
 • ROTX este un indice de pret ponderat cu capitalizarea free floatului si reflecta in timp real miscarea actiunilor ‘blue chip’ tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. Calculat in RON, EUR si USD, si diseminat in timp real de Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG), ROTX este proiectat ca un indice tranzactionabil.
 • Tendinta– directia generala a unei piete sau a pretului unui activ . O tendinta poate fi pe termen lung sau pe termen scurt. De exemplu, o piata “bull” pe termen lung include adesea o serie de corectii descendente pe termen scurt.

Intrebari frecvente

  • Cum imi aleg modul de investitie?

Pentru o investitie pe piata de capital este recomandata o strategie de investire care se alege in functie de profilul de risc al investitorului si suma de care dispune pentru investitie.

  • Ce poate influenta pretul unei actiuni?

Pretul unei actiuni poate fi usor afectat de evenimente petrecute atat in cadrul companiei cat si in exteriorul ei. Printre cele mai importante influente asupra actiunilor sunt: contextul politic sau economic intern, regional sau international, evolutia generala a economiei si a pietei de capital, informatiile transmise de companie, cu privire la semnarea unor noi contracte, intrarea pe noi piete, investitii, schimbari ale conducerii, modificarea structurii actionarilor semnificativi, rezultatele financiare obtinute, articole de presa, sentimentul general al investitorilor si psihologia pietei, semnale de analiza tehnica.

  • Care este suma minima pentru a investi?

Sumele minime pentru a investi sunt stabilite de societatile de intermediere. Pentru a investi prin BT Trade, platforma de tranzactionare a BT Capital Partners, suma minima este de 1.500 RON.

  • De ce am nevoie ca sa investesc prin piata de capital?

Este necesara o societate de intermediere, care va efectua toate operatiunile necesare pentru a investi.

  • Ce este BT Trade?

BT Trade este platforma online de tranzactii bursiere a BT Capital Partners, compania de brokeraj a Bancii Transilvania.

  • De unde stiu ce se intampla in interiorul companiilor la care sunt actionar?

Companiile listate la bursa au obligativitatea publicarii periodice a situatiilor financiare si a altor evenimente importante.

  • Cum se poate castiga prin investitii bursiere?

Se poate castiga prin cresterea valorii actiunilor si prin impartirea profiturilor companiilor catre actionari.

  • De unde obtin informatiile necesare pentru a tranzactiona?

Informatiile bursiere se pot obtine de la societatile de intermedieri bursiere, de pe site-urile de tranzactionare online, sau din presa economica, scrisa si online.

  • Ce sunt dividendele?

Profiturile companiilor se pot repartiza actionarilor, proportional cu numarul de actiuni detinute, sumele respective constituindu-se in dividende.

  • Ce este o oferta publica prin piata de capital?

Oferta publica este procesul prin care o companie listata sau care vrea sa se listeze la bursa vinde o parte din actiuni, pentru a se finanta.

  • Ce este bursa?

Bursa este o institutie prin care companiile se pot finanta, investitorii pot investi pentru a obtine un profit, iar cei care detin sau doresc sa detina actiuni pot tranzactiona.

  • Cum se formeaza pretul actiunilor?

Pretul actiunilor se formeaza printr-un mecanism clar stabilit si controlat de catre bursa, regula principala fiind legea cererii si ofertei.

  • Ce este un simbol bursier?

Un simbol bursier este un sir de doua sau mai multe caractere care identifica in mod unic o valoare mobiliara, cum ar fi actiunile, pentru a simplifica tranzactiile bursiere. De exemplu, simbolul bursier pentru actiunile Bancii Transilvania este TLV.

  • De unde pot sa aflu corespondenta intre companiile listate la bursa si simbolurile bursiere ale acestora?

De pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti, www.bvb.ro.

  • Ce costuri am daca tranzactionez?

Pentru tranzactionare societatile de intermediere incaseaza un comision, ca procent din valoarea tranzactiilor, si eventual un abonament lunar fix.

  • Ce se intampla cu profiturile companiilor la care sunt actionar?

Profiturile companiilor listate la bursa pot fi distribuite catre actionari sau pot ramane in companii. Decizia apartine adunarii generale a actionarilor companiei.

  • Cine controleaza si monitorizeaza piata de capital din Romania?

Autoritatea de Supraveghere Financiara.

 • SUMA MINIMA
  1.500 de lei – BVB, 3.000 EUR – bursele externe
 • MONEDA
  Lei sau Euro
 • SECURITATE
  Tehnologie SSL pe 128 biti
 • ACCES
  Chrome, Firefox, IE
 • RECOMANDAT
  Investitorilor debutanti si experimentati
 • PIETE
  Bursa de Valori Bucuresti
  Bursa din Viena

Avantaje

 • BT Trade iti aduce bursa in propriul camin.
 • Ofera rapiditate in derularea tranzactiilor, putere de decizie mai mare asupra portofoliului de actiuni si costuri reduse
 • Ai acces la toate informatiile necesare derularii unei investitii bursiere in timp real
 • Totul depinde de abilitatea ta de a face cele mai bune alegeri
 • Ordinele de vanzare sau de cumparare sunt introduse direct in platforma de tranzactionare si ajung imediat in piata
 • Inainte de deschiderea contului real te poti familiariza cu platforma prin intermediul unui cont demo
 • Operatiunile pot fi initiate oriunde te-ai afla
 • BT Capital Partners este singurul intermediar din Romania care iti ofera tranzactii prin Bursa din Viena in calitate de participant direct, prin aceasta asigurand cele mai mici costuri, siguranta si cea mai buna viteza de executie a ordinelor

Comision

Comisionul de tranzactionare, intre 0,4% si 0,8% din tranzactiile efectuate, in functie de suma investita initial sau de rulajul cumulat pe ultimele trei luni.

Suma investita initial / Rulaj cumulat Comision tranzactii
< 50.000 0,8%
50.000 – 100.000 0,7%
100.000 – 500.000 0,6%
500.000 – 1.000.000 0,5%
> 1.000.000 0,4%

Deschidere cont

 • Acceseaza link-ul Client nou si completeaza formularul online
 • Vei primi prin posta fomularele pe care sa le completezi, semnezi si trimiti la sediul BT Capital Partners
 • Vei primi prin e-mail user-ul si parolele

Persoane de contact:

Alimentare cont

Conturile bancare in care puteti alimenta contul de tranzactionare bursiera sunt:

 • RON

  RO96 BTRL 0130 1202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

 • EUR

  RO45 BTRL 0130 4202 9256 90XX

  Banca Transilvania Cluj

APLICA AICI!